אלצהיימר

אלצהיימר הינה מחלה פרוגרסיבית ניוונית הפוגעת בתאי מוח חיוניים ואף מביאה להשמדתם ובכך ומשבשת את יכולת התפקוד התקינה של המוח, תוך פגיעה ביכולת החולים לקבל החלטות, לחשוב, לזכור ולהבין. המחלה פוגעת הן ביכולות המנטליות והן ברגשות, בתחושות ובמצב הרוח ומביאה לשינויים ולאיבוד של דפוסי התנהגות מקובלים.

שלבים בהתפתחות מחלת האלצהיימר

אופן התפתחות אלצהיימר משתנה בין אדם לאדם וכך גם משכה, ברוב המקרים המחלה נמשכת 8 עד 12 שנים. התקדמות המחלה נחלקת לשלושה שלבים: השלב המוקדם, הבינוני והמאוחר. לא ניתן ליצור הבחנה וקו הפרדה ברורים בין השלבים השונים, שכן אורכם וסדר הופעתם של התסמינים משתנה בצורה אינדיבידואלית. ברוב המקרים, בכל שלב ישנה החרפה של התסמינים והופעת תסמינים חדשים.

השלב המוקדם – בשלב זה חלים שינויים בקרב החולה שהוא מודע אליהם ויכול להשתתף בקבלת ההחלטות לגבי המשך הטיפול. השינוי המרכזי הינו פגיעה בזיכרון המתבטאת בשכחנות וקשיי תקשורת. רבים מהחולים הופכים בשלב זה למרוחקים ופסיביים ואחרים סובלים מתחושה של תסכול מהפגיעה ביכולת התפקודית, מה שמוביל לעתים קרובות לחרדות ודיכאון. בשלב זה, ישנה חשיבות רבה לערנות, מודעות והקשבה מצד הגורם המטפל ובני המשפחה לגבי מצבו הנפשי והרגשי של החולה.

השלב הבינוני – בשלב זה של אלצהיימר חלה הפחתה וירידה נוספת בכישורים מנטליים שונים וביכולת הגופנית המלווה בתחושת בלבול וחוסר התמצאות במרחב ובזמן. הזיכרון נחלש עד למצב בו החולה מתקשה בזיהוי בני משפחה, חברים וקרובים. ההחרפה בתסמינים מובילה לשינויים נוספים בדפוסי ההתנהגות ולהופעת דפוסים חדשים כגון: התרחקות והימנעות מפעילות ומעורבות חברתית, חוסר מנוחה, התהלכות ללא מטרה וחזרה על פעולה מסוימת שוב ושוב. בשלב זה החולה נזקק לסיוע ועזרה בתפקוד היומיומי ובפעולות בסיסיות כגון רחצה, התלבשות ועשיית צרכים.

השלב המאוחר – השלב האחרון של מחלת אלצהיימר כולל איבוד יכולת הזיכרון, התקשורת עם הסובבים והדאגה לצרכים העצמיים באופן עצמאי. החולה זקוק לטיפול והשגחה צמודים לאורך כל שעות היממה ולעתים הוא יהיה מרותק למיטתו וייאבד את השליטה על הסוגרים. שלב זה כולל לעתים קרובות גם סיבוכים משניים ומחלות נלוות שונות ומסתיים במוות.

משכנות זהב בית אבות סיעודי המתמחה בטיפול בחולי אלצהיימר ודמנציה. – אנו מזמינים אתכם לבוא ולהתרשם מהמקום, מהצוות המקצועי ומהשירותים הניתנים במקום

אלצהיימר
תוכן עניינים

לפרטים נוספים

לפרטים נוספים ולתיאום פגישת ייעוץ

שתפו את המאמר

כתבות נוספות שאולי יעניינו אותך

שיפור הזיכרון בגיל המבוגר

שיפור הזיכרון בגיל המבוגר

זה לא סוד שבגיל השלישי הזיכרון נפגע לעיתים אפילו באופן משמעותי. אנשים מבוגרים מוצאים את עצמם מאבקים לזכור פרט שקטן כמו שם או כתובת ולפעמים

עצירות בגיל השלישי

עצירות בגיל השלישי

יש לא מעט יתרונות ודברים נעימים ונחמדים לחכות להם בגיל השלישי כמו פנסיה וזמן עם הנכדים וחופשה לה חסכתם ומנוחה בלי עבודה אבל יש גם

גלילה לראש העמוד

הצהרת נגישות

משכנות זהב רואה בנגישות לאנשים עם מוגבלות ערך מהותי וחובה עסקית, כחלק בלתי נפרד מתפיסת השירות והאחריות החברתית שלה.

במסגרת חובה זו החברה פועלת לממש את הזכות הבסיסית של כל לעובד\לקוח עם מוגבלות לקבל את מלוא השירותים המוצעים, באופן עצמאי ככל שניתן, תוך שמירה על כבוד האדם.

אנו משתדלים לשמר ולתחזק את האתר. במידה ומצאת דף באתר ו/או כל חלק ממנו אשר אינו מונגש ו/או נתקלת בקשיים בגלישה באתר, נשמח לעמוד לרשותכם.
במקרים אלו אנא צרו קשר עם רכז/ת הנגישות בחברה, גב' טל רפאל בטלפון שמספרו 050-5325168 בדוא"ל tal@zhv.co.il ונחזור אליכם בהקדם.

דילוג לתוכן